Sodobne rešitve in ideje za kopalnico!

Masažni bazeni "jacuzzi"

SPROŠČANJE TELESA IN DUHA V MASAŽNEM BAZENU

Vse hitrejše življenje in natrpani delovni dnevi nam pogosto preprečujejo, da bi si posvetili nekaj trenutkov samo zase. Ker je globinska sprostitev za uravnoteženje duše in telesa nujna, je najbolje, da si omislimo toplice kar doma. Izberite kvaliteten masažni bazen. Odločitev za masažni bazen je dolgoročna, najmanj 20 let.

Pri izboru masažnega bazena razmislite o:

Velikosti masažnega bazena  saj leta praviloma definira udobje in število masažnih mest oziroma sistemov.

Notranji oblikovanosti bazenske školjke. Obstajajo bazeni, ki imajo samo sedišča, in bazeni, ki z ergonomsko oblikovanimi sedišči in ležiščem, največkrat so to pravokotne oblike  uporabniku večje udobje.

Mestu postavitve masažnega bazena, znotraj ali zunaj objekta. Zunanja postavitev praviloma dovoljuje več svobode v postavitvi, tako pri izboru velikosti, kot tudi načinu vgradnje. Bazen se lahko postavi v nivoju, delno ali v celoti ugrezne v tla.

Ne gre pozabiti na staro resnico, da je danes kupljen poceni bazen lahko čez dve,tri leta najdražji bazen.

Kvaliteten masažni bazen vsebuje:

Kvaliteten material bazenske školjke in ohišja, ki je temperaturno in UV obstojen. Umetni material (npr. Everwood Hotspring ) zagotavlja enostavnejše in lažje čiščenje in vzdrževanje kot lesene obloge.

Raznolikost masažnih sistemov. Pri masažnih bazenih ni pomembno število masažnih šob, temveč funkcija, ki jo le ta dosega. Dobri masažni bazen ponuja na vsakem masažnem mestu drugačen sklop masaž

filtriKvaliteten filtrirni sistem. Pri kvalitetnih je nameščenih več filtrov, ki zagotavljajo 100% filtracijo bazenske vode. Uporaba Ag ionske kartuše zmanjšuje potrebo po dodajanju klora. Za bakteriološko nevtralizacijo skrbi  ionizator.

24 urno filtracijo vode zagotavlja neslišna cirkulacijska črpalka. Njena neslišnost je posebej pomembna  v nočnem času.
Zvočno in toplotno izolacijo. Celoten prostor med zunanjo oblogo in notranjo školjko je izoliran z izolativno peno. S tem se prepreči vibracija cevi, ko delujejo motorji vodnih curkov in zagotovi minimalna poraba energije.

Možnost uravnavanja delovanja vodnih curkov na posameznih masažnih mestih in možnost sektorskega vklopa le teh.

Kvaliteten električen grelec. Izločanje vodnega kamna je pogojeno s temperaturo, zato grelci, ki ne dovoljujejo segrevanja vode na grelcu preko 50° C zagotavljajo boljši izkoristek in daljšo življenjsko dobo.

Glavno in pomožno kontrolno ploščo. Glavna kontrolna plošča, ki je nameščena na zunanji strani bazena omogoča vse osnovne nastavitve: temperaturo, barvo in intenzivnost osvetlitve, vklop motorjev vodnih curkov in čistilnega programa, zaklenitvenih funkcij. Tu so nameščene tudi kontrolne lučke, ki nas opozarjajo na pravilno delovanje bazena. Pomožna kontrolna plošča, ki je nameščena  na boku bazena, zagotavlja upravljanje osnovnih funkcij delovanja bazena, kar med masiranjem v bazenu.

Kontrolno varnostni sistem opozarja na motnje v delovanju masažnega bazena: zamašenost filtrov, pregrevanje vode,... s čimer se podaljšuje življenjska doba bazena.

hotspringOsvetlitev z različnimi barvami in možnostjo uravnavanja stopnje svetilnosti omogoča izvajanje kromoterapije. Barve se lahko nastavljajo ali pa se vključi avtomatično menjavo barv, ki osvetljujejo bazensko vodo.

In zagotavlja majhno energetsko porabo. Tehnološko dovršeni masažni bazeni, imajo priklop na elektriko izveden na eno fazo 1500 KW moči. Mesečni strošek za električno energijo ne presega 15 eur.

Zagotovljen servis in ponudba dodatnih storitev (menjava vode...)

Da bo odločitev o naložbi v zdravje in boljšo kvaliteto življenja lažja, je priporočljivo, da si masažne bazene ogledate v razstavnem salonu in delovanje in učinek bazena tudi fizično preizkusite.

Kot primer so prikazani masažni bazeni Hotspring .

sam svoj mojster