Sodobne rešitve in ideje za kopalnico!

Načrtovanje kopalnice je lahko kar zahtevno opravilo. Če hočemo prostor kar najbolj izkoristiti, je potrebno kar nekaj premisleka. Vse skupaj pa mora biti všečno in funkcionalno.Najprej poglejmo ali je to novogradnja ali adaptacija. V primeru novogradnje je ponavadi lažje narediti razpored, saj nismo omejeni z obstoječimi merami prostora. Tu so še okna, vrata in mansarde, ki nam ponavadi otežujejo razporediti opremo kot bi sami želeli.

viseča školjka

Opažam večno dilemo, viseča školjka da ali ne? Podometni kotliček ali klasika. Da ne govorimo o vprašanjih ki se porajajo ob montaži in izbiri ustreznega podometnega kotlička. Pa lepo po vrsti.
Kaj je na voljo?
Podometni kotliček je lahko v kombinaciji z visečo školjko, talno školjko do stene in s klasično wc školjko. Zadnji primer je redko v praksi izveden.

tuš kabina

Ustrezna izbira tuš kabine ali zaslona je pomembna zadeva in ji velja posvetiti nekaj več pozornosti. O oblikah tokrat ne bomo govorili, vsak si pač izbere obliko najbolj primerno prostoru. Dimenzije naj bodo čim večje, kolikor pač dopušča prostor. Standardne dimenzije so 80x80 cm in 90x90 cm, pravokotna ali polkrožna. Seveda so na voljo še druge kot naprimer 120x90. Višina je najbolj pogosta 180 do 190 cm. Tu je potrebno seveda prišteti še višino tuš kadi. Materiali so aluminij in steklo. Cenejše različice imajo namesto kaljenega stekla "pleksi" steklo. Profili so prašno lakirani ali eloksirani.

sam svoj mojster