Sodobne rešitve in ideje za kopalnico!

Parket v kopalnici

Smo meseca decembra. Zunaj je -15°C in se stiskamo v prijetno topli postelji. Radiatorje imamo prižgane do konca, da nam je toplo. Sanjamo o poletju, soncu in morju. Sončni žarki nas nežno božajo, mi pa se jim prepuščamo. Kar na enkrat nekaj slišimo. Nekaj piska, vedno bolj tuli. Čakaj malo! To je podobno moji budilki doma. Pa saj to je moja budilka … Oooo, sem že pokonci. Prijeten sonček in morje so bile samo sanje. Ampak nič zato! V spalnici imamo položen parket in se po njem lahko sprehajam kar bos, kot avgusta na morju.

 

 

Parket v kopalnici

 

Pa si predstavljajte, da se zbudite in stopite na mrzlo talno oblogo. Raje ne, kajne? Kaj pa mogoče kopalnica? Večina ima v kopalnici mrzle ploščice, ki se lahko čistijo in so odporne na vodo. Sedaj vam lahko povem presenetljivo novico. Udobje talnih oblog iz spalnice, lahko prenesete tudi v kopalnico.

 

Parket v kopalnici 

 

Na srečo je šla tehnologija tako naprej, da si lahko marsikaj privoščimo, kar si včasih niti v sanjah nismo upali.

 

Kako je to mogoče? Čisto enostavno. Parket zaščitimo s posebnim premazom, ki prodre med stike deščic in jih zapolni. Tako lahko parket zdrži tudi v kopalnici. Vsak parket pa tudi ni primeren za kopalnice, zato moramo skrbno izbrati primerni parket. V kopalnici je izredno pomembno, da na koncu ne uporabimo zaključnih letev ampak položimo ploščice na parket. Na ta način se izognemo pronicanju vode v špranje.

 

Glede na vrsto lesa, lahko parket zaščitimo z oljem, voskom ali pa lakom. Tako je parket zaščiten pred kapljicami, ki padejo nanj med našim razvajanjem. Priporočljivo je, da preden zapustite svoj mini spa, da obrišete vodne kapljice, zaradi estetike, saj ko se kapljice posušijo, pustijo lise vodnega kamenja. Tega pa si res ne želimo.

 

Lesena talna obloga tudi v kopalnici naredi občutek domačnosti in topline. Zato si ga vedno več ljudi privošči tudi v tem mokrem okolju. Ker pa želimo, da pridete do informacij, ki so potrebne, si preberite še članek Parket tudi v kopalnici.

 

Tako si lahko ustvarite svoj mini spa v kopalnici in se prepustite razvajanju lesenim talnim oblogam. Bodite pa pazljivi pri izbiri, saj je lahko najcenejša izbira parketa, lahko vaša najdražja investicija. Da ne pride do tega, se lahko posvetujete s strokovnjaki, ki imajo dolgoletne izkušnje na tem področju. Pri tem pa boste dobili najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

sam svoj mojster