Portal Kopalnice.net vam ponuja sodobne rešitve za kopalnico. Svetujemo vam pri načrtovanju in urejanju kopalnice. Pomagamo vam do uporabne in sodobne kopalnice. Adaptacija, izrisi, izvedba kopalnice, kako in s čim vam v forumu svetuje strokovnjak. V imeniku ponudnikov najdete mojstre za vse.
Kopalnice.net arrow Forum
Kopalnice .net
Dobrodošli, Gost
Prosim Prijavite se ali Registrirajte.    Izgubljeno geslo?
Re:prosim pomagajte (1 Pregleduje) (1) Gost
Go to bottom Odgovori Priljubljeno: 0
TEMA: Re:prosim pomagajte
mojca (User)
Začetnik
Objav: 1
graphgraph
User Offline Poglej profil uporabnika
prosim pomagajte pred 3 Years, 3 Meseci  
lep pozdrav!
doma prenavljamo staro kopalnico in me zanima kako je z tušem, ki nima pravega tuš podna ampak kar ploščice po tleh. Nekdo mi je rekel da kar hitro začne spuščati. Meni je tak tuš zelo všeč in si ga zelo želim in bi ga rada imela ampak nebi rada čez 2 leti spet vse na novo delala...
hvala za odgovore

Prijavi moderatorju   Vpisan Vpisan  
  Samo registrirani uporabniki lahko objavljajo v forum.
Mojster (User)
Moderator
Objav: 92
graph
Spol: Moški Forum Kopalnice
Re:prosim pomagajte - zidani tuš pred 3 Years, 3 Meseci  
Če je pravilno izvedeno, ne bo puščalo. Najpomembnejša je priprava podlage. Ta je lahko za vsak primer različna, saj je lahko tlak oz. plošča, različno izvedena. So pa osnovne smernice.
Podlago lahko izvedete z že narejenimi elementi (wedi fundo..) ali pa enostavno podstavek zidate (siporex, beton...). Tesnenje izvedite s tesnilno maso in trakom (npr. mapei). Zelo pomembno je da je nanešen tesnilni trak v vogale (stik tal s steno) in dobro zlepljen s tesnilno maso.
Kot odtok lahko uporabite talni sifon s hidroizolacijsko gumo ali namenski talni sifon (kanaleta) za zidane tuše.
Ploščice lepite z elastičnim lepilom (npr. keraflex). Fugirate lahko z nevpojno fugirno maso. Vogale obvezno fugirati s silikoni in ne fugirno maso.
Priporočam vam obisk dobre trgovine, kjer vam bojo vse izdelke še bolj podrobno predstavili.
Upam da sem vam vsaj malo pomagal.

Dobremu mojstru vedno ostane kakšen šrauf...
špela (User)
Vajenec
Objav: 22
graphgraph
Re:prosim pomagajte pred 3 Years, 2 Meseci  
Pozdravljeni,

s tem tušem je tako: na tistem delu, kjer se takšna steklena kabina drži pozidane ali knauf stene stene (nima veze ali je frontalno, levo ali desno), se mora proti tej steni usmeriti padec vode - to storite tako, da speljete naklon oziroma padec 5-7 cm proti steni (s tem omogočite odtekanje vode proti steni, v spodnjem delu tuš kabine).

Preden karkoli vgrajujete (pred steklom in keramiko), se v salonu kopalnic pozanimajte o posebnem sistemu (v obliki podolgovate reže), ki vam ga bo ali poseben strokovnjak za te sisteme ali sam vodovodar vgradil v tla, na tisto točko kamor je padec usmerjen.

Šele na to vgradite keramične ploščice, armature in steklo kabine.

Pozorni morate biti tudi na pretočnost vode: ko kupujete armature povprašajte kakšno pretočnost ima voda (moč in časovni interval) in vgradni sistem prilagodite temu sistemu odtakanja vode, da vam voda ne zastaja v kabini!

Lep dan želim. Špela

Go to top Odgovori
Forum poganja Fireboardget the latest posts directly to your desktop