kopalnice

Sodobne rešitve in ideje za kopalnico!

5 načinov za prostornejšo kopalnico

Majhna kopalnica

Dandanes je kopalnica eden najbolj obiskanih prostorov kjer je zaželjena maksimalna izkoriščenost prostora in sodoben design. Radi bi opremili kopalnico z najsodobnejšo opremo brez kompromisov, a smo ponavadi omejeni s prostorom. Še posebej pri starejših gradnjah so prostori namenjeni kopalnici majhni in ozki in tako pogosto utesnjeni. Dejstvo, da imate malo prostora, pa vas še ne sme ovirati v nameri za boljšo kopalnico, prilagojeno vašim potrebam in okusu. Pri načrtovanju majhne kopalnice morate biti pozorni na vse detalje in poskusite izkoristiti vsak centimeter prostora. Nekaj načinov kako kopalnico narediti večjo vsaj na pogled si preberite v nadaljevanju.

Preberite več: 5 načinov za prostornejšo kopalnico

Majhne kopalnice - izkoristite prostor

majhna kopalnica

Ideje za majhne kopalnice. Imate majhno kopalnico pa vam zmanjkuje idej kako razporediti kopalniško opremo? Želite izkoristiti vsak centimeter kopalniškega prostora? Poglejte sio nekaj idej.

Preberite več: Majhne kopalnice - izkoristite prostor

Trencadis mozaik

mozaikTrencadís je španski tip mozaika, ustvarjen iz delcev razbitih keramičnih ploščic (tudi iz porcelana, stekla, kamna in ogledal). Uporabimo lahko ostanke ploščic in ploščice, ki so poškodovane in bi bile sicer neuporabne, v takšnem mozaiku pa postanejo del dragocenega materiala. Takšen mozaik je značilno sestavljen iz delčkov nepravilnih oblik (ime izvira iz katalonske besede trencat, ki pomeni zlomljen), s katerimi lahko ustvarimo čudovite umetniške izdelke.

Preberite več: Trencadis mozaik

Preobrazba kopalnice fotografa

kopalnicaOb besedah »renoviranje kopalnice« marsikomu pade mrak na oči. In upravičeno se strinjam z vsemi, ki so tega mišljenja :-)

Pred šestimi leti, ko sva kupila stanovanje, sva se odločila, da bo kopalnica morala še malo počakati. Vsi vemo zakaj, ker je pač to velik finančni zalogaj. Pred 14 dnevi je prišel čas tudi za to dejanje. V stari kopalnici sva ob vselitvi menjala umivalnik, školjko, kotliček, pipe, skratka vse kar se je dalo. Tako sva naredila kopalnico vsaj malo bolj privlačno. Pravzaprav kopalnica ni bila tako grozna, če v prvem redu odmislimo grde, temno zelene ploščice.

Preberite več: Preobrazba kopalnice fotografa

Programi za izris kopalnice

izris kopalniceVečina kopalniških salonov že ponuja izris kopalnic s profesionalnimi programi kot je Visoft. Vendar je žal tak program predrag za osebno uporabo. In vedno nas bo dovolj računalniških navdušencev, ki bomo hoteli sami poskusiti vlogo arhitekta in designerja naše kopalnice.


Tokrat bomo pregledali ponudbo programov za načrtovanje kopalnic, ki so dostopni za osebno uporabo. Po možnosti seveda brezplačni.

Preberite več: Programi za izris kopalnice

Kako se lotimo projekta "kopalnica" ?

Načrtovanje kopalnice je lahko kar zahtevno opravilo. Če hočemo prostor kar najbolj izkoristiti, je potrebno kar nekaj premisleka. Vse skupaj pa mora biti všečno in funkcionalno.Najprej poglejmo ali je to novogradnja ali adaptacija. V primeru novogradnje je ponavadi lažje narediti razpored, saj nismo omejeni z obstoječimi merami prostora. Tu so še okna, vrata in mansarde, ki nam ponavadi otežujejo razporediti opremo kot bi sami želeli.

Preberite več: Kako se lotimo projekta "kopalnica" ?

Podkategorije

Video nasvet za kopalnice

Preglejte ponudbo ali vpišite svoje podjetje!
imenik ponudnikov

Prijavite se na novice

FacebookTwitterRSS Feed

Barvna led prha

Za analizo in delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije

Sprejemam piškotke

EU Cookie Directive Information